Velkommen til – og glædelig jul!

Vidste du, at finnerne går i sauna den 24. december – og desuden fejrer miniature-jul? Var du klar over, at børnene i Holland putter gulerødder i deres nypudsede sko, og at hollændernes julemand hedder Sinterklaas og har en lille sort medhjælper, som har skabt en del polemik i de senere år?

Og hvordan fejrer man egentlig jul, når temperaturen når over 30 grader? I Australien tager mange til stranden og laver barbecue – men er man vant til at fejre jul i lidt køligere omgivelser, så kan man faktisk vælge at fejre jul i bjergene i de australske vintermåneder – juni, juli og august.

Ja, hvordan fejrer man egentlig jul i andre lande? Der findes et hav af forskellige måder at fejre julen på. Og spørgsmålet er, om vores traditioner herhjemme egentlig er så mærkelige, når man ser lidt ud over landets grænser. Det kigger vi nærmere på her på denne side, hvor du forhåbentlig kan blive klogere på julen rundt omkring i verden. Uanset hvor mærkelige traditionerne måtte forekomme, så ligger det fast, at julen også er et af årets store højdepunkter i mange andre lande.

Vi besøger en række lande – både nær og fjern – og kigger nærmere på, hvad julen betyder, hvilke forberedelser, der gøres, hvad der kommer på bordet, og hvilke traditioner, der er forbundet med fejringen af julen de forskellige steder.

Vi håber at kunne give dig et par aha-oplevelser, og hvem ved, måske kan du endda finde ny inspiration til at overraske familien ved at “importere” et par af de udenlandske traditioner til jeres jul.

Var det måske noget med en tur til Tyskland for at opleve de smukke julemarkeder – eller servere en karpe juleaften, som mange tyskere gør? I kunne også prøve at gå rundt i nabolaget, ringe på dørene og synge julen ind, som de gør i Storbritannien.

Og I kan naturligvis også bare vælge at fejre julen, som I altid har gjort.

Glædelig jul!