Mens mange juleelskere i Danmark går og håber på en hvid jul, forholder det sig anderledes på den anden side af jordkloden. I Australien ligger julen midt på sommeren, og det kan derfor blive meget varmt på disse breddegrader. Mange australiere vælger derfor at henlægge juledagene til stranden, hvor de hygger sig med barbecue og en dukkert.
De engelske traditioner holdes dog også i hævd, og mange australiere vælger derfor at holde forskudt “juleferie” i den australske vinter, der ligger i juni, juli og august. Så tager man op de køligere bjergegne og fejrer julen i lidt mere behagelige temperaturer.
Australierne dekorerer deres huse med det australske træ “Christmas Bush”, der er en plante med grønne blade og cremefarvede blomster. Også “down under” har man taget den engelske tradition med at synge julesange til sig, men når der skal synges midt i sommerheden, fungerer det ikke så godt med sange om sne, så mange australiere skifter derfor de “kolde” ord ud med deres egne.
I de store byer afholdes der hver jul store optog med kor, der synger julesange her deltager mange af de kendte australske sangere og sangerinder.
Julemanden kommer naturligvis også til Australien, men når han ankommer, skifter han ifølge myten rensdyrene ud med en flok kænguruer, ligesom han tager noget knapt så varmt tøj på.
Hovedmåltidet på juleaftensdag den 25. december består ofte af en kold anretning, der indtages ved frokosttid, eller en barbecue med rejer og skaldyr. På juledag er der således lange køer ved fiskemarkerne, fordi folk skal sikre sig deres julemiddag.
Den 26. december er Boxing Day, og her er der tradition for at tage på stranden – i hvert fald for de australiere, der ikke bor inde midt i det gigantiske land. Det er også på Boxing Day, at den traditionsrige kapsejlads fra Sydney til Hobart på Tasmanien indledes fra havnen i Sydney.